Skip to Main Content

Handleiding Academic Search Premier, Education Full Text, ERIC, Religion and Philosophy Collection: Zoeken met title/abstract

Handleiding voor de databanken : Academic Search Premier, Education full text en Education Recource Information Center (Eric)

Waarom zoek je met title/abstract?

Je zoekt met title/abstract om twee redenen:

1.  als een zoekterm in de titel of de samenvatting staat, zal het waarschijnlijk tot de belangrijkste onderwerpen van het artikel behoren.

2. om zo volledig mogelijk te zijn in je zoektocht, bijvoorbeeld bij een systematic review of een meta analyse, want je vind ook de nieuwste artikelen die nog geen trefwoorden hebben gekregen.

Hoe zoek je met title/abstract

Als je in de databank een zoekterm ingevoerd hebt, wordt standaard gezocht in de titel, samenvatting en trefwoorden van de artikelen op deze zoekterm.

Wil je alleen zoeken in de titel en samenvatting dan is het nodig om de zoektermen dubbel in te voeren: één zoekregel voor het zoeken op TI Title en één voor het zoeken op AB Abstract.

Achter elke zoekregel kun je het betreffende veld selecteren uit het drop-down menu. Combineer hierna de beide zoekregels met OR.

 

 

Bij Search History vind je de zoekopdracht terug.