Skip to Main Content

EndNote 20: Handleiding voor medewerkers

Een library aanmaken

Voordat kan worden gestart met het verzamelen van referenties wordt, via File, een library aangemaakt waarin de referenties worden opgeslagen. Een library heeft altijd de extensie .enl (EndNoteLlibrary).

Neem bij voorkeur alle referenties in één library op. Binnen een library kunnen groepen worden aangemaakt waarmee je de referenties kunt organiseren en beheren.

Een back-up maken kan via File - Save a copy. Ook kan de informatie met de online versie van Endnote worden gesynchroniseerd. Mocht er iets gebeuren met de harde schijf van je laptop dan staat alle referenties nog in de cloud.

Een library synchroniseren

Libraries synchroniseren

Een library in EndNote desktop, EndNote Online en iPad EndNote kunnen met elkaar worden gesynchroniseerd. Voor het synchroniseren is een account nodig op EndNote Online.

Login met je EndNote Online account of creëer een nieuw account.

Door in het menu de op Sync Configuration te klikken worden de gegevens tussen EndNote desktop en EndNote Online met elkaar gesynchroniseerd.

 

Let op: Slechts één desktop library kan worden gesynchroniseerd met EndNote Online. Bij het synchroniseren van een nieuwe library zullen libraries worden samengevoegd met alle oorspronkelijke groepen en referenties!