Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tips voor het domein Gezondheid & Welzijn: Boeken

Springerlink

undefined

In de databank Springerlink kun je (naast Engelstalige artikelen) een groot aantal Nederlandstalige e-boeken vinden van uitgeverij Bohn Staflleu en Van Loghum op het gebied van Gezondheid en Welzijn.

Boomportaal

undefined

In het Boomportaal kun je Nederlandstalige e-boeken vinden op het gebied van Gezondheid en Welzijn, maar ook over o.a. communicatie, coaching en onderzoek.

Digibib.Jeugd

undefined

In Digibib.Jeugd vind je informatie op het gebied van jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, pedagogiek en opvoedkundige disciplines, zoals protocollen, beleidsrapporten en onderzoeksrapporten van landelijke organisaties als Trimbos, NJC, Nivel, en CBS.

Catalogus

De catalogus biedt toegang tot de beschrijvingen van publicaties die in het Mediacentrum te vinden zijn. Je kunt de catalogus raadplegen via de terminals in het Mediacentrum, vanaf iedere pc in de hogeschool of vanaf huis. Via de catalogus kun je de uitleentermijn van geleende materialen zelf verlengen, reserveren en je uitleenstatus bekijken. Heb je een aanschafsuggestie voor deze collectie ga dan naar het formulier aanschafsuggestie.

Ben je student of medewerker van Windesheim in Almere dan kun je gebruik maken van de diensten van de Nieuwe Bibliotheek te Almere. Er  wordt je een bibliotheekkaart verstrekt waarmee je alle relevante materialen kunt lenen. Heb je een aanschafsuggestie voor deze collectie, stuur dan een verzoek aan aanschafsuggestie@denieuwebibliotheek.nl.

A-Z lijst

 

Wil je weten of je toegang hebt tot een bepaald  e-book?

Zoek het op in de A-Z lijst. Heb je de titel gevonden dan kun je meteen zien in welke databank de publicatie is opgenomen. Door op de naam van de databank te klikken kom je direct bij het ebook en kun je beginnen met lezen.

Je kunt in de A-Z ook zoeken op onderwerp, zoals op Gezondheid en biologische wetenschappen en op Sociale wetenschappen.

Lean Library

 

De Lean Library Access browser-extensie biedt snel en eenvoudig toegang tot de digitale collectie van het Mediacentrum ongeacht waar je bent.

Na het downloaden zal de extensie via een pop-up melden wanneer je op een website bent die materiaal bevat waar het Mediacentrum je toegang tot kan bieden. Eén keer klikken zorgt ervoor dat je toegang krijgt.

Mocht het artikel dat je zoekt niet verkrijgbaar zijn via het Mediacentrum, dan zal Lean Library Access automatisch controleren op open access versies van het artikel.

Wil je er meer over weten kijk dan op de website van het Mediacentrum.

Uitgelicht

 

 

 

 

 

 

 

 

Supervisie

Het handboek Supervisie biedt een didactische methode voor professionals in mensgerichte beroepen – zoals social work, de gezondheidszorg en het onderwijs.

Het geeft antwoord op vragen als: Wat is supervisie? Hoe werkt het? Wat heb je eraan? met concrete voorbeelden uit de praktijk van supervisie, en met een reflectieve praktijkopdracht aan het einde van elk van de drie delen van het boek.

Er worden tips en opdrachten aangeboden om zelf te doen, maar ook voor supervisoren om in te zetten voor supervisees.

Nieuwe aanwinst

Basisboek lvb voor sociaal werkers

De groep mensen met een lvb is oververtegenwoordigd onder de cliënten waar een sociaal werker mee te maken krijgt. Als er geen rekening wordt gehouden met de lvb in bijvoorbeeld de communicatie, houding, bejegening en het tempo van de ondersteuning, bestaat het risico dat deze mensen worden overschat of overvraagd. Hierdoor kunnen de problemen juist verergeren in plaats van verminderen. Het "Basisboek lvb voor sociaal werkers" richt zich op beginnende sociaal werkers. Daarbij worden bij elk onderwerp suggesties gedaan voor verdere verdieping. Ook worden er bij ieder hoofdstuk leervragen gesteld, waar de lezer alleen of in groepsverband mee aan de slag kan gaan.