Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tips voor het domein Gezondheid & Welzijn: Tijdschriften

Welkom

Springerlink

In de databank Springerlink kun je veel Nederlandstalige e-tijdschriften vinden op het gebied van Gezondheid en Welzijn.

Nederlandse Artikelen databank voor de Zorg (NAZ)

 

undefined

In de databank Nederlandse Artikelen Databank voor de zorg (NAZ) vind je artikelen die verschijnen in papieren tijdschriften. als je bijvoorbeeld zoekt op "Slaapproblemen", dan vind je alle artikelen waarin dit onderwerp voorkomt. Het voorkomt dat je zelf al deze tijdschriften moet doorbladeren.

Catalogus

In de catalogus van het Mediacentrum kun je alle papieren abonnementen zien die het Mediacentrum heeft op het gebied van Gezondheid en Welzijn.

Ben je student of medewerker van Windesheim in Almere dan kun je gebruik maken van de diensten van de Nieuwe Bibliotheek te Almere. Er  wordt je een bibliotheekkaart verstrekt waarmee je alle relevante materialen kunt lenen.

A-Z lijst

undefined

In de A-Z  staan alle e-tijdschriften waar je toegang toe hebt. Je kunt ze vinden door de titel van het tijdschrift in te vullen. 

Je kunt hier dus niet op artikel zoeken , daarvoor ga je naar WindeSearch.

In de A-Z kun je ook zoeken op onderwerpen, zoals Gezondheid en biologische wetenschappen en Sociale wetenschappen.

Lean Library

 

De Lean Library Access browser-extensie biedt snel en eenvoudig toegang tot de digitale collectie van het Mediacentrum ongeacht waar je bent.

Na het downloaden zal de extensie via een pop-up melden wanneer je op een website bent die materiaal bevat waar het Mediacentrum je toegang tot kan bieden. Eén keer klikken zorgt ervoor dat je toegang krijgt.

Mocht het artikel dat je zoekt niet verkrijgbaar zijn via het Mediacentrum, dan zal Lean Library Access automatisch controleren op open access versies van het artikel.

Wil je er meer over weten kijk dan op de website van het Mediacentrum.

Uitgelicht

 

undefined

Vakblad Sociaal Werk is een medium voor het verspreiden van vakinhoudelijke kennis over ‘het ambacht’ sociaal werk. Het tweemaandelijks blad is voor professionals en studenten in sociaal werk en voor mensen die geïnteresseerd zijn in de hulpverlening en preventie aan kwetsbare groepen in alle lagen van de samenleving. Zowel maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers, sociaal agogen, studenten als deskundigen en onderzoekers komen in het blad aan het woord.