Skip to Main Content

Tips voor het domein Bewegen & Educatie: Boeken

e-boeken

 

undefined

Databank met E-books op diverse vakgebieden

 

A-Z lijst

 

Wil je weten of je toegang hebt tot een bepaald digitaal tijdschrift of e-book? Dan kun je in de A-Z lijst de titel opzoeken. Heb je de titel gevonden dan kun je meteen zien in welke databank de publicatie is opgenomen. Door op de naam van de databank te klikken kom je direct bij het tijdschrift of ebook en kun je daar verder zoeken in de publicatie.

Let op dat je hier dus alleen op de titels van de tijdschriften en ebooks kunt zoeken en niet op de artikelen zelf.

 

Lean Library

 

De Lean Library Access browser-extensie biedt snel en eenvoudig toegang tot de digitale collectie van het Mediacentrum ongeacht waar je bent.

Na het downloaden zal de extensie via een pop-up melden wanneer je op een website bent die materiaal bevat waar het Mediacentrum je toegang tot kan bieden. Eén keer klikken zorgt ervoor dat je toegang krijgt.

Mocht het artikel dat je zoekt niet verkrijgbaar zijn via het Mediacentrum, dan zal Lean Library Access automatisch controleren op open access versies van het artikel.

Wil je er meer over weten kijk dan op de website van het Mediacentrum.

Catalogus

De catalogus biedt toegang tot de beschrijvingen van publicaties die in het Mediacentrum te vinden zijn. Je kunt de catalogus raadplegen via de terminals in het Mediacentrum, vanaf iedere pc in de hogeschool of vanaf huis. Via de catalogus kun je de uitleentermijn van geleende materialen zelf verlengen, reserveren en je uitleenstatus bekijken. Heb je een aanschafsuggestie voor deze collectie ga dan naar het

Formulier aanschafsuggestie

Ben je student of medewerker van Windesheim in Almere dan kun je gebruik maken van de diensten van de Nieuwe Bibliotheek te Almere. Er wordt je een bibliotheekkaart verstrekt waarmee je alle relevante materialen kunt lenen. Heb je een aanschafsuggestie voor deze collectie, stuur dan een verzoek aan  : aanschafsuggestie@denieuwebibliotheek.nl.

Reflecteren : de basis

Reflecteren de basis : op weg naar bekwaam en bewust handelen

undefined

 

De roep om reflectie blijft klinken in alle lagen van de samenleving. Jij draagt daarin als professional een bijzondere verantwoordelijkheid. Van jou wordt voorbeeldgedrag verwacht. Dat vereist dat je kritisch kunt kijken naar je eigen handelen en dat je kunt omgaan met professionele dilemma's. Dat je kunt reflecteren op eigen professioneel gedrag.
Reflecteren: de basis helpt je om je een reflectieve denkwijze eigen te maken. Het boek geeft je de handvatten om je reflectievaardigheden te ontwikkelen

 

Gemotiveerd leren en lesgeven

Gemotiveerd leren en lesgeven : de kracht van intrinsieke motivatie

 

Gemotiveerd leren en lesgeven zet motivatieprocessen helder uiteen en geeft aan wat je als leraar zelf kunt doen om de intrinsieke motivatie van leerlingen te stimuleren. De theoretische uitgangspunten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, worden concreet gemaakt door casussen van klassensituaties uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

De zes rollen van de leraar

De zes rollen van de leraar in de praktijk

Amazon omslagafbeelding

 

Praktisch boek om effectief leraargedrag helder op je netvlies te krijgen, in te zetten bij reflectie en als wegwijzer voor professionele ontwikkeling. Voor beginnende en ervaren leraren in po/vo/mbo.

Impact op afstand : online lesgeven in het hoger onderwijs

Impact op afstand : online lesgeven in het hoger onderwijs

 

Waar het gebruik van online middelen bij het lesgeven nog niet zo lang geleden optioneel was en vooral heel hip, is het inmiddels dagelijkse routine geworden voor een groot deel van de docenten en studenten in het hoger onderwijs. Voor de een gaat die overgang (echter) soepeler dan voor de ander. 

Impact op afstand brengt hulp in vorm van praktische tips, werkvormen en uiteraard (online) voorbeelden. Het biedt handvatten bij de uitdagingen van online onderwijs : contact maken en houden, privacy, feedback en groepswerk. Maar ook : welke tool past bij welk doel.

 

33 tips voor HBO-didactiek : adviezen uit onderzoek en onderwijs

33 tips voor HBO-didactiek : adviezen uit onderzoek en onderwijs

 

Studenten in het (hoger) beroepsonderwijs worden geacht om steeds zelfstandiger te leren. De begeleiding van dat proces vraagt van docenten tact en de juiste didactische vaardigheden. Hoe kun je als docent studenten goed helpen met leren? 33 tips voor hbo-didactiek helpt zowel de beginnende als gevorderde docent die studenten voorbereidt op de beroepspraktijk. Het bevat 33 unieke tips voor effectieve didactiek. Iedere tip start met een beknopte samenvatting van de belangrijkste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens worden praktische aanwijzingen gegeven uit de onderwijspraktijk.